Dit zijn onze groene gezichten

Lees hieronder de inspirerende groene verhalen van inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen. Deze verhalen laten zien dat groener leven op veel manieren kan en niet zo ingewikkeld is als het soms lijkt. Laat je inspireren! Schrijf je verhaal en doe mee.

Sfeer van Willems
Veranderen van de wereld begint bij jezelf

Sfeer van Willems staat voor gezond en betrouwbaar voedsel eten uit je eigen omgeving, mensen bij elkaar brengen en de beleving van voedsel. Momenteel zijn er 159 oogstgenoten. Ze komen uit de gemeente Wijchen én zelfs van buiten onze gemeente.

Waarom innovatief?

Sfeer van Willems heeft in Wijchen een groente- en fruittuin van twee voetbalvelden groot. Iedereen is welkom want er is voor alle leeftijden wat te doen, te zien en te leren. Zelfvoorzienigheid en kleinschaligheid maar toch met een grote variatie aan groenten en klein fruit. Sfeer van Willems werkt samen andere Wijchense ondernemers: gemeente Wijchen, By Edison, Eetcafe vrienden, Nesco biologisch champignons, Elshof fruit, cultuurknooppunt: basisscholen. Daarnaast verzorgen we ook rondleidingen voor particulieren, verhuren we het prieel voor workshops, kun je yoga doen in de tuin en organiseren we lezingen over kruiden en een cursus fermenteren.

Waarom doen we dit?

De consument verlangt weer naar kleinschaligheid, herkenbaarheid en duidelijkheid. Vandaar onze timing. Er is meer interesse in streekproducten en producten uit het seizoen. Daarom heeft onze tuin toekomst perspectief.

  • Onze tuin is uniek!
  • Onze tuin heeft duurzaam en verantwoord groenten en fruit.
  • Onze tuin biedt sfeer van weleer.
  • Onze tuin is een rustpunt: mede door kunstwerken, banken en gedichten.
  • Onze tuin verbind mensen en bedrijven met elkaar.
  • Onze tuin is een stukje grond in Wijchen waar meer dan 50 jaar groenten is gekweekt. Deze kennis die van generatie op generatie is gegaan mag niet verloren gaan.
  • Oude waarden in een nieuwe toekomst!

Meer informatie: www.sfeervanwillems.nl

Lees ook andere inspirerende verhalen

Terug naar boven