Dit zijn onze groene gezichten

Lees hieronder de inspirerende groene verhalen van inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen. Deze verhalen laten zien dat groener leven op veel manieren kan en niet zo ingewikkeld is als het soms lijkt. Laat je inspireren! Schrijf je verhaal en doe mee.

Basisschool Het Zuiderpad
Moestuin op het schoolterrein

Sinds vorig jaar moestuinieren de kinderen van basisschool Het Zuiderpad in Wijchen. De moestuin is op het schoolterrein en het moestuinieren gebeurt tijdens de lessen, door oma Ada, mama Els en opa Jan.

Leren door te doen!

De kinderen beleven veel plezier aan het buiten zijn, in de grond rommelen, zaadjes poten en zien ontkiemen, groente, fruit, bloemen zien groeien en bloeien en de oogst proeven. Zelfs onkruid wieden vinden ze leuk. Op een speelse manier leren ze hoe een aardbei groeit, dat niet alle radijsjes mooi rond zijn, dat een aardappel onder de grond zit, wat het nut is van de beestjes die je tegenkomt, hoe lekker vers en gezond kan zijn, enzovoorts. Die ervaringen gun je toch alle kinderen? De oogst wordt aan het eind van de lesdag aangeboden op het schoolplein. Zo hebben alle kinderen en ouders de kans om de verse oogst mee te nemen en te proeven.

Je eigen moestuin

Vind jij deze ervaringen ook belangrijk voor kinderen en krijg je er meteen zin in? Je kan al beginnen in een bakje op een balkon of een klein stukje in je voortuin of met een moestuinbak. Kijk op www.makkelijkemoestuin.nl voor tips en informatie.

Lees ook andere inspirerende verhalen

Terug naar boven