Dit zijn onze groene gezichten

Lees hieronder de inspirerende groene verhalen van inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen. Deze verhalen laten zien dat groener leven op veel manieren kan en niet zo ingewikkeld is als het soms lijkt. Laat je inspireren! Schrijf je verhaal en doe mee.

Dana van der Linden-Davidse
"Lever je kurken in bij de Hema in Wijchen"

In Wijchen bestond nog geen recycle mogelijkheid voor kurk naar mijn weten. Ik heb toen contact opgenomen met wijnproducent Neleman van www.kurkretour.nl en met dhr. Schouten van de Hema in Wijchen. Sinds zaterdag 25 november 2018 staat er een ton in de Hema in Wijchen waar iedereen kurken in kan doen. Het voordeel is dat iedereen regelmatig bij de Hema komt, dus je hoeft er niet voor om.

Nieuwe toepassingen voor kurk

Van kurken kun je goed andere producten maken. Studenten onderzoeken nieuwe toepassingen. We dragen zo met zijn allen bij tot een iets kleinere afvalberg en een groenere omgeving. Daarnaast biedt het zo ook weer werk voor de sociaal zwakkeren op de arbeidsmarkt. Nu recycle ik veel. Het zou nog strakker kunnen, maar ben zeker goed op weg en bereid om te leren van anderen.

Lees ook andere inspirerende verhalen

Terug naar boven