Tijd rijp voor energiemaatregelen in appartementsgebouwen

Het is nu het moment voor energiebesparing in appartementsgebouwen. Dat bleek tijdens een informatiebijeenkomst op woensdagavond 26 juni in ’t Mozaïek in Wijchen. Hier hoorden zo’n vijftig leden van diverse Verenigingen van Eigenaren (VvE) in Wijchen en Druten welke mogelijkheden zij hebben om energie te besparen en zelf op te wekken.

De bijeenkomst was georganiseerd door de gemeente, samen met Loket Duurzaam Wonen Plus en VvE Energieloket Gelderland. Volgens wethouder Titus Burgers (Duurzaamheid) zouden energiemaatregelen ook voor VvE’s hoge prioriteit moeten hebben. “Het verduurzamen van een woning is voor velen een ingewikkelde zoektocht. En zeker voor leden van een VvE die hier samen over moeten besluiten. Mensen willen graag ontzorgd worden in deze zoektocht.” VvE’s die op dit gebied iets willen, kunnen volgens hem het beste nu beginnen: “Er zijn op dit moment veel mogelijkheden voor subsidies, leningen en persoonlijk advies.”

Isoleren

Wim van Wegen van Loket Duurzaam Wonen Plus vertelde over de mogelijke maatregelen om een woning te verduurzamen. “In de praktijk komt het neer op isoleren, isoleren en isoleren.” Het loket geeft informatie en persoonlijk advies en is voor vragen bereikbaar via info@duurzaamwonenplus.nl. Op maandagochtend is het loket open in het gemeentehuis van Druten; op donderdagmiddag in het Huis van de gemeente in Wijchen.

Advies en begeleiding

Een VvE kan op verschillende adressen terecht voor advies en begeleiding bij haar energiemaatregelen. Zo adviseert het Nationaal Energiebesparingsfonds kosteloos over de financiering. En het VvE Energieloket Gelderland helpt bij het zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken met zonnepanelen. Meer informatie is te vinden op www.vve-energieloket.nl.

Meer nieuwsberichten

Terug naar boven