Duurzame feestdagen

De periode rond de feestdagen is elk jaar weer bijzonder. Buiten is het donker, dus maken we het gezellig met extra verlichting. Het is een prachtig gezicht als je deze tijd van het jaar door onze gemeente rijdt. We doen waar we ons goed bij voelen, volgen de traditie en genieten van elkaar. Duurzaamheid staat daarbij vaak niet bovenaan ons lijstje. Ik geef u graag een paar tips. Want duurzaamheid en feestdagen gaan prima samen.

Een kunststof kerstboom klinkt misschien minder duurzaam dan een echte kerstboom. Maar dat valt mee. Een kunststof kerstboom heeft een lange levensduur en daardoor ieder jaar steeds minder invloed op het klimaat. Kunt u de geur van een echte kerstboom niet missen? Dan kunt u een echte boom in de tuin planten en volgend jaar weer gebruiken.

Traditioneel knallen we het nieuwe jaar in met vuurwerk. Wist u dat het belangrijk is dat vuurwerk snel wordt opgeruimd? Vooral in siervuurwerk zitten metalen. Als deze lang blijven liggen, kunnen ze in de bomen en het oppervlaktewater terechtkomen. Ruim uw afval daarom snel op en lever het 2 januari gratis in op de gemeentewerf. U maakt dan kans op één van de mooie prijzen!

Ik hoop dat ik u heb geïnspireerd om duurzaam te denken deze dagen en wens u fijne feestdagen en een duurzaam 2019!

Hans Verheijen

burgemeester gemeente Wijchen

Meer nieuwsberichten

Terug naar boven