Talis deelt Huisbaasjes uit!

Als gemeente trekken we samen op met inwoners, het bedrijfsleven en organisaties om Wijchen energieneutraal te maken. Een van die partijen is woningcorporatie Talis. Eind augustus deelden Talis-bestuurder Ronald Leushuis en wethouder Titus Burgers van duurzaamheid honderd zogenaamde ‘Huisbaasjes’ uit aan bewoners van de Heilige Stoel. Ook huurdersvereniging Accio ondersteunt de actie.

Het Huisbaasje is een energiemeter die via een app laat zien hoeveel stroom en gas bewoners verbruiken. De app geeft ook tips om het verbruik te beperken. Bijvoorbeeld door apparaten uit te zetten of energie “slurpende” lampen te vervangen. Bij andere woningcorporaties heeft het Huisbaasje huurders albesparingen opgeleverd van 200 euro per jaar.

Wethouder Burgers is blij met de samenwerking met partijen als Talis en Accio. “Als we écht energieneutraal willen worden, hebben we elkaar hard nodig. Het is mooi om te zien dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.” De bijdrage van de gemeente bestaat uit ondersteuning met energiecoaches, die de gebruikers van het Huisbaasje ondersteunen en mensen adviseren over energiebesparing.

De bewoners die het Huisbaasje kregen van Talis wonen in een huis dat kort geleden werd gerenoveerd. De woningen kregen energiebesparende aanpassingen. Met het Huisbaasje krijgen de bewoners een nog beter inzicht in hun energieverbruik. Zodat zij eventueel extra besparende maatregelen kunnen nemen.

Meer nieuwsberichten

Terug naar boven